Ponujamo vam nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v kuhinji v pomoč pri pripravi svežih in okusnih jedi s pomočjo rezalnika.

EURELOVI KORISTNI NASVETI

Če pogosto režete živila, kot so sir, sadje, salame, kruh in drugo, boste z uporabo Eurelovega rezalnika prihranili čas, saj bo v nekaj sekundah naredil tisto, kar vam lahko vzame več ur v kuhinji. Vnaprej narezana živila iz trgovine so dražja in izgubijo svežino, tako da boste z uporabo rezalnika prihranili tudi denar in imeli vedno sveže ter sočne jedi.

Poleg mesa in mesnih izdelkov lahko narežete zelenjavo, kot so paradižnik, solata, jajčevci, čebula in celo krompir, kakor tudi kruh, sadje in sire. Ne uporabljajte pa hrane, ki vsebuje semena ali koščice (izjema je paradižnik), enako velja za meso s kostmi. Kosti mesa, semena in koščice drugega sadja, kot so breskve, avokado, jabolka itd. lahko namreč poškodujejo rezalnik.
Rezalniki družine R4 so izdelani iz visoko kakovostne plastike, ki pa se lahko pri uporabi določenih živil (npr. jabolka, korenček ipd.) rahlo obarva, a bodo kljub temu še naprej zagotavljali brezhibno rezanje živil.
Svetujemo, da rezalnik po vsaki uporabi temeljito očistite. S tem preprečite, da bi na rezalniku ostali ostanki hrane (delci hrane, sokovi in kisline, nitratne soli, maščoba itd), ki bi lahko dolgoročno povzročili spremembe na površini rezalnika.

Svoje priljubljene jedi lahko narežete na debeline po svojem okusu. Z Eurelovimi rezalniki lahko režete od 0 pa vse do 17 mm, torej od tanke rezine pršuta do debelejšega kosa kruha ali mesa. Goste boste tako navdušili z natančno in enakomerno narezanimi kosi jedi, ki jih lahko postrežete na priloženem servirnem pladnju npr. okusen jabolčni čips, domač krompirjev čips, bučni ali goveji karpačo in podobno.
Ne, ne režite z rezalnikom zamrznjenega mesa ali mesa s kostmi, saj lahko s tem poškodujete vaš rezalnik.
Eurelovi rezalniki so lahko vaši odlični kuharski pomočniki pri rezanju pečenke, vendar naj po peki meso pred rezanjem malce počiva. Nikoli ne uporabljajte rezalnika za kakršnokoli kuhano hrano, če ste jo pravkar uporabljali za rezanje surovega mesa. To lahko namreč povzroči resno kontaminacijo in okužbo z bakterijami, ki se prenašajo z uživanjem surovega mesa.
Eurelove rezalnike odlikuje velika površina sani. Vendarle pa je pomembno, da živila niso prevelika za rezalnik. Zato najprej narežite hrano na primerno velikost, tako da ne bo segala čez rezalnik, sicer lahko poškodujete rezalnik ali pa narezana hrana ne bo imela želene oblike.
Eurelove rezalnike lahko očistite hitro in enostavno, saj se z lahkoto in brez uporabe orodja razstavijo, uporabniku prijazen dizajn pa omogoča lahko dostopnost in preprečuje zastajanje ostankov hrane. Priporočljivo je, da rezalnik z blago milnico očistite po vsaki uporabi, pospravite priključni kabel v za to namenjen prostor in po potrebi rezalnik zložite (zložljivost velja samo za družino RS4). Pult bo tako v hipu pospravljen. Vse dele rezalnika je potrebno pred ponovnim sestavljanjem temeljito osušiti.

Rokovanje z rezalnikom je ob upoštevanju navodil za uporabo izjemno varno, čemur služijo tehnične rešitve, ki smo jih v Eurelu razvili posebej s tem namenom. Varnostno stikalo za vklop prepreči možnost nenamenskega vklopa rezalnika, vsa stikala pa so postavljena tako, da so prsti med rezanjem obrnjeni stran od noža. Ko z drugo roko držimo za sani, sta tako obe roki v “varni coni”. Gumb in zaščita noža poskrbita, da je snemanje in nameščanje noža varno in enostavno. Zapah mize in prilagojene vakuumske nogice na rezalnikih družine RS4 preprečujejo, da bi se rezalnik prevrnil ali med uporabo premikal. Njegovo delovanje je tako zelo stabilno. Ko rezalnik ni v uporabi, z zaklepom sani varnost uporabe rezalnikov RS7 in RS9 dvignemo še na višjo raven.

Pri nakupu rezalnika vam svetujemo, da ste pozorni predvsem na kakovost rezila ter enostavnost uporabe in čiščenja. Nenazadnje pa vam mora biti rezalnik tudi všeč na pogled, da vam brez težav služi kot dodatek na kuhinjskem pultu. Verjamemo, da z Eurelovimi rezalniki zadostimo vsem željam posameznika. K odločitvi, kateri rezalnik izbrati, vam lahko služi tudi primerjalna tabela KLIKNI.